Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Η Επανασύνδεση με την Ψυχή, Αποσχισμένο Εαυτό- Soul Retrieval (Video)

Η Επανασύνδεση με την Ψυχή, Αποσχισμένο Εαυτό (Soul Retrieval) είναι η επιτομή του σαμανισμού.

Για πάνω από 40.000 χρόνια, οι σαμάνοι θεραπευτές σε όλο τον κόσμο,  από τη Σιβηρία ως την Αφρική και από την Ευρώπη ως τη Νότια Αμερική, όποτε παρουσιαζόταν η ανάγκη για σωματική, συναισθηματική, διανοητική ή πνευματική θεραπεία, ταξίδευαν ανάμεσα στη συνήθη πραγματικότητα και σε μη συνήθεις κόσμους για να βοηθήσουν τους «ασθενείς» ή όλη την κοινότητα τους για την αποκατάσταση της ισορροπίας.

Οι τεχνικές του ταξιδιού διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά στους περισσότερους πολιτισμούς οι σαμάνοι χρησιμοποιούν τον ήχο των κρουστών οργάνων, όπως τα τύμπανα και τα σείστρα, για να υπεισέλθουν στην αλλαγμένη κατάσταση μέσω της οποίας έχουν πρόσβαση στις θεραπευτικές τους ικανότητες.


Η «απώλεια της ψυχής» είναι ένας σαμανικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ανισορροπία που προκαλείται από την απώλεια ή αποσύνδεση κάποιου κομματιού της ζωτικής μας ουσίας.


Είναι μια πνευματική αρρώστια που προκαλείται από τραύμα και μπορεί να εξελιχθεί σε συναισθηματική ή σωματική αρρώστια. 

Στην κοινωνία μας αυτό το τραύμα και η συναισθηματική απόσχιση μπορεί να προκληθεί από: 

Συναισθηματική ή σωματική κακοποίηση, βιασμό, επίθεση, διαζύγιο, χωρισμό, απώλεια αγαπημένου προσώπου, ατύχημα, αρρώστια, κτλ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου