Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

El Empleo - Ο Εργαζόμενος Video. Το πιο βραβευμένο διήγημα της Αργεντινής

Αυτό το βίντεο κέρδισε το " Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ", φθάνοντας συνολικά 102 βραβεία και να γίνει το πιο βραβευμένο διήγημα της Αργεντινής.




Ο τίτλος " El Empleo  ", που σημαίνει" ο εργαζόμενος "είναι σημαντικός.  Το βίντεο είναι σε μορφή κινουμένων σχεδίων, το" piramidalità  αν μπορεί να ονομάζεται σύγχρονη κοινωνία, όπου κάθε άνθρωπος είναι στην υπηρεσία του ακριβώς από πάνω του.

Κάθε άνθρωπος ζει για να εξυπηρετήσει κάποιον άλλον, έστω και αν πιστεύει στον εαυτό του, σαν ένας σούπερ άνθρωπος, επειδή όλα είναι στη διάθεσή του, αλλά στο τέλος δεν είναι τίποτα περισσότερο από το χαλάκι που κάποιος πατάει πάνω του.
Η μηχανή άνθρωπος, ή μάλλον, μηχανή ανθρωπότητα . Ο κόσμος μας έχει χάσει την ανθρωπιά του.  

Κάθε άνθρωπος είναι απασχολημένος εξυπηρετώντας κάποιον άλλον. 


Παρ΄ότι η  ζωή μας διδάσκει ότι είμαστε όλοι ίσοι, όλοι πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο, κανείς δεν πρέπει να το χαλάκι του άλλου.




Είναι λυπηρό αυτό το βίντεο, διότι  ως ο άνθρωπος που πολλοί είναι στην υπηρεσία του, και φαινομενικά έχει τα πάντα, είναι πάντα λυπημένος, δεν χαμογελάει ποτέ, και ποτέ δεν είναι  ευχαριστημένος ... 

Και όμως είναι όλα εκεί για τον υπηρετούν  ... 



Η αλήθεια είναι ότι  ο χρόνος είναι η πιο πολύπλοκη μηχανή που σχηματίζει αυτή πυραμίδα στην οποία η ανθρωπότητα έχει χαθεί.

Αναρωτιέμαι αν εκείνοι που βρίσκονται στην κορυφή ή τουλάχιστον θα έχουν ένα χαμόγελο, αν και αυτοί θα πρέπει να λογοδοτούν σε κάποιον με τη σειρά τους ...

Για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τους ανθρώπους , θα πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση των άλλων για να πετύχουμε τους στόχους μας που το τέλος δεν μας κάνει καλύτερους ή πιο ευτυχισμένους ...  

Οι σχέσεις, οι φιλίες, η αγάπη, ο αλτρουισμός και η ανθρωπιά μας κάνουν ευτυχισμένους και μας κάνουν να διαφέρουμε από τα μηχανήματα.


EL EMPLEO / THE EMPLOYMENT - OPUSBOU


Διαφορετικά δεν είμαστε τίποτα άλλο, παρά  γρανάζια σε μια μηχανή που δεν λειτουργεί και πάρα πολύ καλά.


http://www.eticamente.net/15472/el-empleo-video-vincitore-al-festival-di-berlino.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου