Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ

Ο Φύλακας της Πίστης

Το αρχέτυπο της Πόρνης εμπεριέχει μαθήματα που αφορούν την πώληση ή διαπραγμάτευση της ακεραιότητας ή του πνεύματος μας από φόβο για τη σωματική και οικονομική μας επιβίωση ή για οικονομικό κέρδος.

Αυτό το αρχέτυπο ενεργοποιεί τις πλευρές του ασυνειδήτου που συνδέονται με την αποπλάνηση και τον έλεγχο, μέσα από τις οποίες είμαστε εξίσου ικανοί τόσο να αγοράσουμε "πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών" κάποιου άλλου ώστε να τον ελέγχουμε όσο και να πουλήσουμε τη δική μας δύναμη.Η Πόρνη έχει επίσης την έννοια ότι πουλάμε,  ή ξεπουλάμε, τα ταλέντα, τις ιδέες μας και οποιασδήποτε άλλης έκφραση του εαυτού μας.

Αυτό το αρχέτυπο είναι καθολικό, και το κεντρικό του μάθημα αφορά την ανάγκη να "γεννήσουμε" και να εκλεπτύνουμε την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό μας.

Το αρχέτυπο της Πόρνης που όλοι άνθρωποι μοιράζονται ανεξαρτήτως φύλου ενεργοποιείται κάθε φορά που κάνουμε συμβιβασμούς και ξεπουλάμε την ηθική μας, την ακεραιότητά μας, το σώμα, τις γνώσεις, τους φίλους μας κλπ για χάρη της υλικής ασφάλειας.


Η πόρνη εμφανίζεται επίσης όταν μας ζητούν να κάνουμε κάτι ανήθικο ή παράνομο «για την παρέα» ή όταν λέμε ή κάνουμε πράγματα με τα οποία διαφωνούμε κατά βάθος μόνο και μόνο για να πετύχουμε κάτι ή για να γίνουμε αρεστοί. 

Το αρχέτυπο της Πόρνης ασκεί μαθήματα στην πώληση ή την διαπραγμάτευση της ακεραιότητας κάποιου ή του πνεύματός του εξαιτίας φόβων για τη φυσική επιβίωση ή για το χρηματικό κέρδος. 

Εκδίδουμε τους εαυτούς μας όταν πουλάμε το σώμα μας, ή το μυαλό ή τα λεφτά μας, ή όταν συμβιβάζουμε τα ήθη μας και την ηθική μας για το χρηματικό κέρδος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να παραμένουμε σε ένα γάμο ή μια δουλειά που διακινδυνεύει την αυτοεκτίμησή μας για λόγους οικονομικής ασφάλειας. 


Η Πόρνη ενεργοποιεί τις πτυχές του ασυνείδητου που σχετίζονται με την αποπλάνηση και τον έλεγχο που σας καθιστούν ικανό να αγοράσετε μια ελέγχουσα συμμετοχή σε άλλο πρόσωπο, όπως σας είναι να πωλούν δική σας δύναμη. 

Μόλις συνειδητοποιήσετε την παρουσία της μέσα σας, η Πόρνη σας περικυκλώνει με ένα δυνατό  παλμικό πεδίο που λέει "Δεν είναι για πώληση". 


Το κεντρικό μάθημα της Πόρνης είναι ότι η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός σας κάνουν αδιάβροχους στο ξεπούλημα. 


Ερωτήσεις προς το Αρχέτυπο της ΠόρνηςΈχω ποτέ ξεπουληθεί σε άτομα ή οργανώσεις που δεν ήταν ειλικρινείς;

Έχω παραμείνει σε μια κατάσταση η οποία μου προσέφερε οικονομική προστασία και ασφάλεια;

Έχω θέσει ποτέ άλλο άτομο σε κίνδυνο προκειμένου να αποκτήσω  εξουσία πάνω του;

Από μια άλλη σκοπιά:


Έχω βοηθήσει κάποιον άλλο που είχε αποδυναμωθεί από το αρχέτυπο της πόρνης;

Μήπως  κρίνω τους άλλους, επειδή θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο συνεχώς;


Και από ένα άλλο πρίσμα:

Έχω αισθανθεί ποτέ να εμπλέκομαι σε καταστάσεις που χρειάζεται  να ξεπουλήσω την ηθική μου και έχω σταθεί αρκετά δυνατός ώστε να πω όχι;Ταινίες: Τζακ Λέμον στο The Appartment, Some Like It Hot, Save the Tiger, The China Syndrome και Mass Appeal- Τζούντι Χόλιντεϊ στο Born Yesterday- Φρεντ Μακ Μάρεϊ στο Double Indemnity Μάρλον Μπράντο στο On the Waterfront. Θέατρο: The Tragical History of Dr. Faustuszov Κρίστοφερ Μάρλοου. 

Θρησκεία/Μύθοι: Οτσούν (στην παράδοση των Πορούμπα, πνεύμα της αγάπης, του γάμου και τη μητρότητας, που αναγκάζεται για ένα διάστη­μα να γίνει πόρνη για να θρέψει τα παιδιά της)· 

Ιερόδουλες (στην αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, Μικρά Ασία και Ινδία, γυναίκες που συνουσιάζονταν δημοσίως για να ενεργοποιήσουν την ενέργεια της γονιμότητας).Πηγή: Caroline Myss, Ιερά Συμβόλαια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου