Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

01 ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ...Η ΖΩΗ- 01 Η Προέλευση της ζωής

 “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Ζωή”. 

Εξαιρετική σειρά Γαλλικής παραγωγής κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, η οποία περιγράφει το ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του. 

Κάθε επεισόδιο της σειράς περιγράφει και έναν διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα (όπως το μυαλό, την καρδιά, το κυκλοφορικό σύστημα κ.ά.) και πως επηρεάζεται από τους εξωγενείς παράγοντες. 

Προτείνουμε να την παρακολουθήσετε μιας και είναι η ιδανική για να κατανοήσει κανείς την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού με τον απλούστερο τρόπο, και να αγαπήσει το σώμα του!

Η Απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος γίνεται με τη βοήθεια των κινουμένων σχεδίων.

Κάθε επεισόδιο της σειράς χαρακτηρίζει ένα διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα, (όπως το μυαλό, την καρδιά, το κυκλοφοριακό σύστημα κ.ά.).

Επεισόδιο 01 Η Προέλευση της ζωής Δείτε το βίντεο ΕΔΩ: Μια φορά κι έναν καιρό "Οι καλοί χαρακτήρες" αποτελούν μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού, ενώ "οι κακοί χαρακτήρες" αντιπροσωπεύουν τους ιούς και τα βακτήρια που απειλούν να επιτεθούν στο ανθρώπινο σώμα.

Οι βασικοί χαρακτήρες ήταν βιταμίνες, ιοί και κύτταρα και εξελισσόταν μέσα στο ανθρώπινο σώμα.


Με τον Λοχαγό Πιερο και την Υπολοχαγός Ψι. Το ρομποτάκι με τη φωνή της Αννέτας Παπαθανασίου, που ήταν ο αρχηγός των αντισωμάτων, ενώ το δάσκαλο τον έκανε ο Σοφοκλής Πέππας και τον παππού των ερυθρών αιμοσφαιρίων ο Σπύρος Μπιμπιλας. Αφηγητής ο Μηνάς Χατζησάββας. 

Χαρακτηριστικές φωνές όλοι τους. 

Από τα καλύτερα παιδικά που υπήρχαν ποτέ. 

Η σειρά προβαλλόταν στην ΕΡΤ 1, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. 

Ένας υπέροχος τρόπος για να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε αυτό το θαύμα της ζωής που είναι το σώμα μας και πως θα μπορέσουμε να το έχουμε σε πλήρη υγεία. Για μικρούς και μεγάλους.Δείτε το και αποκτήστε μια νέα αίσθηση αυτού του υπέροχου ναού που είναι το σώμα μας και φιλοξενεί την ψυχή μας.

Τυχερή η γενιά  αυτή των παιδιών, που μεγάλωσε με το καλό κινούμενο σχέδιο.  

Ας διδάξουμε εμείς τα παιδιά μας, αλλά και εμάς έτσι ώστε να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.Πηγές: autochthonesellhnes.blogspot.com, YouTube, fixcarre.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου