Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ....Ποτέ δεν συμβαίνει να έχεις μια επιθυμία χωρίς να έχεις συγχρόνως & τη δύναμη για την πραγματοποίησή της.   Μπορεί, ωστόσο, να αναγκαστείς να εργαστείς γι΄αυτό.

 


« Φαντάσου να ερχόταν κάποιος που να μπορούσε να διδάξει πως λειτουργεί ο κόσμος στον οποίο ζω & πως μπορώ να ελέγξω τη λειτουργία του……» Φαντάσου να συναντούσα έναν άνθρωπο με υπερ εξελιγμένο πνεύμα, να ερχόταν σήμερα στη Γη, ένας Βούδας ή ένας Χριστός, που θα είχε τη δύναμη να ξεπεράσει τις Ψευδαισθήσεις αυτού του κόσμου, επειδή θα ήξερε την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από αυτές……


» Φαντάσου να τον συναντούσα προσωπικά, να είχε κι αυτός ένα μικρό αεροπλάνο & να προσγειωνόμαστε στο ίδιο λιβάδι. Τι θα έλεγε & πως θα ήταν;»


……Ζήσε έτσι, ώστε ποτέ να μην ντραπείς, αν οτιδήποτε κάνεις ή πεις, δημοσιευτεί σε όλον τον κόσμο…..


….Κάθε πρόσωπο, κάθε γεγονός της ζωής βρίσκεται στο δρόμο σου, γιατί το έβαλες εσύ. Το τι θα αποφασίσεις να κάνεις με αυτά είναι δικό σου ζήτημα….


….Εκείνο που η κάμπια θεωρεί το Τέλος του Κόσμου, ο Δημιουργός το ονομάζει πεταλούδα…..
….Βαθιά μέσα στον καθένα μας βρίσκεται η δύναμη που συναινεί στην υγεία ή την αρρώστια, τον πλούτο ή τη φτώχεια, τη λευτεριά ή τη σκλαβιά. Εμείς οι ίδιοι τα κυβερνάμε όλα αυτά & κανείς άλλος…..

….Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην έχει να σου προσφέρει ένα δώρο….

…Αναζητάς τα προβλήματα γιατί έχεις ανάγκη τα δώρα τους…….Αφού θέλετε τόσο πολύ την ελευθερία & τη χαρά, δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι βρίσκεται μέσα σας & πουθενά αλλού……

….Μάθηση είναι να ανακαλύπτεις αυτό που ξέρεις ήδη…..….Δράση είναι η απόδειξη ότι το ξέρεις……


…..Διδασκαλία είναι να υπενθυμίζεις στους άλλους πως ξέρουν όσα εσύ. Όλοι μαθαίνετε, όλοι δράτε & όλοι διδάσκετε……


…Διδάσκεις καλύτερα τα πράγματα που χρειάζεσαι πιο πολύ να μάθεις….


Μέσα από μια ενδιαφέρουσα, δυνατή περιπέτεια το βιβλίο δίνει χρήσιμες, πολύτιμες ιδέες & μηνύματα.

Ψευδαισθήσεις.  Οι Περιπέτειες Ενός Διστακτικού Μεσσία  Richard Bach


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου