Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ;

 
Τι κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα;

Το να είναι ευτυχισμένοι οι γονείς τους για αυτά & μάλιστα & οι δύο γονείς. 

Ανάμεσα στα αίτια που προκαλούν δυσκολίες στα παιδιά, είναι & η εντύπωση που έχουν ότι μπορούν ή τους επιτρέπετε να αναλάβουν κάτι για τους γονείς ή τους προγόνους τους.  


Αυτό οδηγεί τα παιδιά σε ατελείωτα προβλήματα & κατά κάποιον τρόπο & τους γονείς τους. 

 
Η εμπλοκή με πρόσωπα ή καταστάσεις, είναι αυτή που οδηγεί πολλά παιδιά να συμπεριφέρονται  παράξενα, να έχουν εξαρτήσεις ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.Μέσα από την μέθοδο της οικογενειακής αναπαράστασης βοηθάμε τα παιδιά & τους γονείς τους να στρέψουν την προσοχή τους & να δεχθούν ξανά μέσα στην οικογένεια το αποκλεισμένο γεγονός.


Αυτό που έρχεται στο φως μέσα από την συχνά τόσο βασανιστική συμπεριφορά των παιδιών, είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο στο οικογενειακό σύστημα.


 Το παιδί το αναλαμβάνει για χάρη των άλλων & το κοιτάζει με αγάπη.Αντί να κοιτάζουμε μόνο τα παιδιά, κοιτάζουμε & προς τα εκεί που αυτά κοιτάζουν.


Η τέχνη της βοήθειας, της οικογενειακής αναπαράστασης με φιγούρες, που προτείνεται για τα παιδιά ανοίγει νέες δυνατότητες & με έναν ιδιαίτερο τρόπο βοηθά τα παιδιά να βγουν από την εμπλοκή & να τακτοποιήσουν το οικογενειακό τους σύστημα.

Η αίσθηση της απελευθέρωσης από το βάρος γίνεται αισθητή από τα παιδιά & φυσικά από τους γονείς τους.


Η αγάπη  μεταξύ γονιών & παιδιών είναι εφικτή όταν τα παιδιά συμπεριφέροντε σαν παιδιά & οι γονείς ως γονείς. 


 

Στον κόσμο αυτό, μας φέρνει η μητέρα μας.

Στη ζωή, μας πηγαίνει ο πατέρας μας.Η ευτυχία στη ζωή, αρχίζει με τη δική τους ευλογία.

Ανάμεσα σε μας και σε κείνους, υπάρχει μια συνεχής ροή αγάπης.Όταν αυτή η ροή, για οποιονδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο διακόπτεται, τότε αρχίζουν τα προβλήματα.
 


Η αγάπη  μεταξύ γονιών & παιδιών είναι εφικτή όταν τα παιδιά συμπεριφέροντε σαν παιδιά & οι γονείς ως γονείς.  Οι γονείς πάντα προσφέρουν & τα παιδιά αποδέχονται με ευγνωμοσύνη.

 Τα παιδιά αποδέχονται τη ζωή όπως ακριβώς τους δόθηκε από τους γονείς, όποιοι & να είναι αυτοί, με τα προτερήματα & τα μειονεκτήματά τους.«Κάθε Ευλογία ξεκινάει με τη Μητέρα»
Bert Hellinger
Πηγές: Αν ήξερες πόσο πού σε αγαπώ Charlot Palmgrem  Αλφάβητο
Bert Hellinger


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου