Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επανασύνδεση με την Ψυχή αποσχισμένο Εαυτό "Soul Retrieval"


Η «απώλεια της ψυχής» είναι ένας Σαμανικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ανισορροπία που προκαλείται από την απώλεια ή αποσύνδεση κάποιου κομματιού της ζωτικής μας ουσίας. 



Ανακτηση ψυχης

Είναι μια πνευματική αρρώστια που προκαλείται από τραύμα και μπορεί να εξελιχθεί σε συναισθηματική ή σωματική αρρώστια. 

Στην κοινωνία μας αυτό το τραύμα και η συναισθηματική απόσχιση μπορεί να προκληθεί από:
Συναισθηματική ή σωματική κακοποίηση, βιασμό, επίθεση, διαζύγιο, χωρισμό, απώλεια αγαπημένου προσώπου, ατύχημα, αρρώστια, κτλ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μια φυσική αντίδραση είναι να αποσυνδεθούμε από το σώμα μας για να αντέξουμε τον πόνο. 


Όμως μερικές φορές αυτά τα αποσχισμένα κομμάτια της ψυχής μας δεν επιστρέφουν, και χωρίς την πληρότητα όλου μας του Είναι η πορεία μας στον κόσμο γίνεται επώδυνη και δύσκολη.

Κάποιες φορές βιώνουμε την «απώλεια της ψυχής» γιατί έχουμε δώσει κομμάτι της ζωτικής μας ουσίας σε κάποιον άλλο, ή τους έχουμε επιτρέψει να το πάρουν. 

Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί πιστεύουμε ότι βοηθούμε κάποιον, ή κάποιος που δεν θέλει να μας αφήσει συνεχίζει να κρατιέται πάνω μας. 

Όμως κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωτική μας ουσία, εκτός από εμάς τους ίδιους. 

Το αποτέλεσμα της «ληστείας της ψυχής» είναι συχνά μία αφύσικη ή άρρωστη σχέση με κάποιον άλλο, την οποία αρχίζουμε να αισθανόμαστε ως άβολη και παράξενη.

Περιπτώσεις ανθρώπων με συμπτώματα «απώλειας της ψυχής»:

•     Χρόνια κατάθλιψη

•     Απάθεια, συναισθηματικό μούδιασμα, έλλειψη ζωτικότητας ή κούραση

•     Άρρωστες σχέσεις με προηγούμενους συντρόφους ή μέλη της οικογένειας

•     Η αίσθηση ότι παρακολουθούν τη ζωή απ' έξω

•     Χρόνια αρρώστια ή αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

•     Συναισθήματα κενού, τα οποία προσπαθούν να γεμίσουν με εξωτερικά πράγματα

•     Κενά μνήμης ή δυσκολία στο να μένουν παρόντες στο σώμα

•     Μια τάση προς εθισμούς ή καταστροφική συμπεριφορά

•     Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας, ή ακόμα και κώμα

Η Επανασύνδεση με την Ψυχή είναι μια αρχαία μορφή θεραπείας, κατά την οποία ο Σαμάνος εντοπίζει την χαμένη ζωτική ουσία (ή τα αποσχισμένα κομμάτια) του και τα ενσωματώνει για να επαναφέρει την ισορροπία. 

Η επανασύνδεση με την ψυχή επιστρέφει πίσω τα δώρα και την προσωπική δύναμη τα οποία περιέχονται στα αποσχισμένα κομμάτια.

Η Επανασύνδεση με την Ψυχή μας οδηγεί σε ένα ταξίδι πίσω στον Βασικό Εαυτό, στη ζωτική μας ουσία.

 Αφού πρώτα επανακτήσετε τα δικά σας αποσχισμένα κομμάτια. 

Θα αναγνωρίσετε και θα ξανα-γράψετε τα «συμβόλαια της ψυχής» που έχετε υπογράψει, ορισμένες φορές πριν καν ακόμα γεννηθείτε, τα οποία σας εμποδίζουν να ζειτε ευτυχισμένα. 

Η Επανασύνδεση με την Ψυχή μπορεί να καταφέρει μέσα σε λίγες συνεδρίες κάτι που μπορεί να πάρει χρόνια ψυχοθεραπείας.

Η ανάκτηση ψυχής είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι σαμάνοι εδώ και χιλιάδες χρόνια, για να θεραπεύσουν βαθιά συναισθηματικά τραύματα. 

Είναι μια ενεργειακή τεχνική όχι ψυχολογική ή ιατρική. Είναι ενεργειακή και μυθική. 

Που μας βοηθά να θεραπεύσουμε τμήματα ή κομμάτια του εαυτού μας, τα οποία έχουν χαθεί, σαν αποτέλεσμα από τον πόνο ή το τραύμα. 

Η ψυχή είναι αυτό το τμήμα του εαυτού μας που είναι άπειρο και αιώνιο, και περιέχει το κβάντα ενέργειας από τη ζωτική πηγή δύναμης, από την οποία έχουμε γεννηθεί. 

Όταν συμβαίνει απώλεια ψυχής χάνουμε μέρος της ουσίας μας, μέρος του εαυτού μας και βγαίνουμε από το πεπρωμένο μας.

Κάνοντας την ανάκτηση ψυχής, επαναφέρουμε αυτό το κβάντα ενέργειας πίσω στο κέντρο του εαυτού μας, που χάσαμε κατά το τραύμα. 

Δεν έχει τόση σημασία τι ακριβώς συνέβη και δημιουργήθηκε το τραύμα ,αλλά το πως θυμόμαστε εμείς αυτό το γεγονός.

Η ανάκτηση ψυχής έγκειται σε μια ενεργειακή παρέμβαση που φέρνει πίσω μια ουσιώδη ενέργεια, όχι να φέρνει πίσω μια ιστορία. 

Η ιστορία δεν είναι σημαντική, στην πραγματικότητα ο σαμάνος θα πει στον πελάτη να απαλλαγεί από την ιστορία , να την κατανοήσει και μετά να φτιάξει μια καινούργια ιστορία για τον εαυτό του, που τον ενδυναμώνει όπου δεν είναι πια η ιστορία του θύματος. 

Στην δύση οι θεραπευτικές προσεγγίσεις βασίζονται στην εξερεύνηση της ιστορίας του πελάτη, στο να εντοπίσουν τα γεγονότα που παρεκτρέψανε τη ζωή του πελάτη. 

Για τους σαμάνους η εξερεύνηση ιστορίας είναι σημαντική μέχρι ένα βαθμό, στο να την κατανοήσουμε  και μετά να την αφήσουμε. 

Γιατί οι σαμάνικες παρεμβάσεις συμβαίνουν ενεργειακά και όχι στο επίπεδο της ιστορίας, αλλά στο επίπεδο της ενέργειας. 

Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κατανοήσουμε τα τέσσερα επίπεδα με τα οποία δουλεύουν οι σαμάνοι. Και θα σας το περιγράψω τώρα. 

Το πρώτο είναι το φυσικό επίπεδο, το επίπεδο του σώματος, των πραγμάτων και των αντικειμένων. 

Και είναι ωφέλιμο να τα φανταστείτε αυτά, όπως οι ρωσικές κούκλες, οι οποίες υπάρχουν η μια μέσα στην άλλη και μας πληροφορούν ότι το φυσικό επίπεδο είναι το επίπεδο του μυαλού και είναι η περιοχή όπου κατοικεί η ψυχή και όλα αυτά τα επίπεδα μαζί είναι η περιοχή του πνεύματος. 


Το καθένα απ' αυτά τα επίπεδα έχει τη δική του γλώσσα. Η γλώσσα του σώματος είναι βιοχημική, είναι φυσική. 

Η γλώσσα του μυαλού είναι λέξεις, οι ιστορίες μας. Η γλώσσα της ψυχής είναι οι εικόνες. 

Και η γλώσσα του πνεύματος είναι η ενέργεια. Θέλουμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πηγή και στο επίπεδο του πνεύματος του οποίου η γλώσσα είναι καθαρά ενεργειακή. 

Όταν δουλεύουμε στο επίπεδο της ιστορίας δουλεύουμε στο επίπεδο του μυαλού και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε το σενάριο παρά μόνο μπορούμε να το αλλάξουμε ξανά γράφοντας το από ένα υψηλότερο επίπεδο, που είναι το επίπεδο της ψυχής. 

Έτσι το να καταλάβουμε απλά τι μας συνέβη δεν είναι μεταμορφωτικό. 

Για να πετύχουμε την μεταμόρφωση πρέπει να επιβιβαστούμε σε ένα καινούργιο μυθικό ταξίδι, ένα ιερό ταξίδι το οποίο μπορεί να συμβεί από το επίπεδο της ψυχής, με τη γλώσσα των εικόνων. 

Ο σαμάνος όμως λειτουργεί κατά την ανάκτηση της ψυχής από το επίπεδο του πνεύματος, ανακτώντας κβάντα ενέργειας, τα ουσιώδη για τον εαυτό μας, τα οποία θα πληροφορήσουν την ψυχή. 

Η ψυχή θα πληροφορήσει το μυαλό και το μυαλό με τη σειρά του το σώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου