Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο θεός Έρωτας…..Η Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη εκδοχές για το θεό Έρωτα.


Σύμφωνα με τον επικρατέστερο μύθο, ο Έρωτας ήταν ο γιος της Αφροδίτης και του Άρη.

Σαν  γιος της θεάς της ομορφιάς και γιος του θεού του πολέμου, ο Έρωτας  ήταν  ο θεός του πάθους, του έρωτα, της αγάπης, της σεξουαλικής δραστηριότητας και λατρευόταν σαν θεός της γονιμότητας.


Ο Πλάτων είχε διαφορετική άποψη, ο Έρωτας ήταν ο γιος του Χάους, που ενσάρκωνε την αρμονία.  


Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα εντοπίζουμε τον καλό Έρωτα σαν γιο της Ουρανίας Αφροδίτης και τον κακό Έρωτα σαν γιο της Πανδήμου Αφροδίτης
.
Δεν είναι ένας και μοναδικός ο Έρωτας,  Είναι δυο, ο πάνδημος και ο ουράνιος. Παυσανίας.

Ο ουράνιος, είναι  ο Έρωτας που παρακινεί τους ανθρώπους να ερωτεύονται με την ψυχή τους.  


Ο έρωτας της πάνδημης Αφροδίτης  ποθεί  μόνο τα σώματα, δίχως να νοιάζεται  για την ψυχή.Ο έρωτας είναι η έλξη των αντιθέτων που εναρμονίζονται όπως η μελωδική μουσική σύνθεση. Ερυξίμαχος.

Και όμως και ο Έρωτας τελικά δεν γλίτωσε από τα βέλη του. 

Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Ψυχή, μια θνητή πανέμορφη γυναίκα.Ο Έρωτας και η Ψυχή είναι ένα μυθολογικό ζευγάρι, που βασανίστηκαν πολύ  μέχρι να μπορέσουν να ενωθούν και να χαρούν την αγάπη τους.

Ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής είναι όμορφος και αποδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και του έρωτα στις ζωές μας. 


Στο συγκεκριμένο μύθο υπάρχει το μήνυμα της συνύπαρξης του Έρωτα και της Ψυχής.Χωρίς την Ψυχή δεν μπορούμε να αγαπήσουμε και να γνωρίσουμε τον Έρωτα, αλλά και χωρίς τον Έρωτα δεν μπορούμε να ολοκληρωθούμε ως οντότητες και η Ψυχή μας δεν βρίσκει την γαλήνη, την ολοκλήρωση και την ένωση με το όλον.

Στην Ρώμη ο  Έρωτας εμφανιζόταν σε πολλές αναπαραστάσεις  με τη μορφή φτερωτού  μωρού με βέλη στα χέρια. 


Σύμφωνα πάλι με το μύθο, ο Έρωτας έχει δυο ειδών βέλη: τα χρυσά με φτερά περιστεριών και άλλα με φτερά κουκουβάγιας.

Σήμερα όλοι όσοι ζητούν την βοήθεια των Αγγέλων στη ζωή τους, γνωρίζουν τον Άγγελο του Έρωτα και τους Αγγέλους της συντροφικότητας.


Γνωρίζουν πώς να ζητούν την βοήθειά τους στον έρωτα και στην αγάπη.  Γνωρίζουν πως κάνουν ουράνιο έρωτα και όχι πάνδημο, με την γνώση ότι ο έρωτας είναι η ένωση της ψυχής, του πνεύματος και του σώματος. 
Θα πρέπει να κάνουμε τον έρωτα ιεροτελεστία, γιατί μόνο με αυτήν την ένωση συναντάμε τον παράδεισο.


Πολλές φορές η ένωση των ερωτικών συντρόφων είναι σαν να βρίσκονται στον έβδομο ουρανό. 

Ναι είναι αλήθεια εκεί πηγαίνουμε όταν συνευρίσκονται ο έρωτας με την ψυχή μας, σε αυτή τη διάσταση που η ένωση και η  εξισορρόπηση των ενεργειών μας της πολικότητας, μας κάνει το όλον, το ολοκληρωμένο, το ένα.


Όταν κοιτάμε τον σύντροφο μας βαθιά στα μάτια, τότε συναντάμε την ψυχή του και μόνο τότε σε επίπεδο ψυχής γίνετε η επαφή που μπορεί να μας οδηγήσει στην απόλυτη ολοκλήρωση και στην ένωση, στην έκσταση και στην κορύφωση.

Σε αυτές τις στιγμές γίνετε ο ένας καθρέφτης της ψυχής του άλλου και μέσα από την τελετουργία του έρωτα, οι ψυχές ενώνονται και δημιουργούν μια ολοκληρωμένη ψυχή, φτάνοντας στον οργασμό της ένωσης και της ενθύμησης του Όλου, του θείου.


Έτσι γίνετε η ένωση με το άλλο μας μισό, όπως ήταν κάποτε η πραγματική φύση του ανθρώπου, η ανδρόγυνη φύση, ολοκληρωμένη σε αρμονία και ενότητα. 

Κάντε έρωτα με τον άνθρωπο που πραγματικά αγαπάτε και νοιώθετε βαθιά, ειλικρινή και αγνά συναισθήματα και  ενσωματώστε τον έρωτα, με τη σκέψη σας στο μύθο της Ψυχής και του Έρωτα.

Εάν δεν είστε σε μια τέτοια σχέση αγάπης, τότε προσευχηθείτε στον Άγγελο του Έρωτα και στους Αγγέλους της συντροφικότητας να σας βοηθήσουν να βρεθείτε με την αδελφή ψυχή σας, σε μια σχέση αγάπης, στοργής, εκτίμησης και σεβασμού, μέσα από την οποία θα συναντώνται και θα καθρεφτίζονται οι ψυχές σας, απλά και μόνο κοιτάζοντας βαθιά στα μάτια την αδελφή ψυχή σας.


Δοκιμάστε να ζητήσετε την βοήθεια του Άγγελου του έρωτα και των Αγγέλων της συντροφικότητας, έτσι όπως περιγράφει στο βιβλίο της  Θεραπεία με την βοήθεια των Αγγέλων, εκδόσεις Κρύων, η Doreen Virtue.ΠΡΟΣΕΥΧΗ 


ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ
  
  Αγαπημένε Θεέ,
  
Αγαπημένε Άγγελε του Έρωτα

Αγαπημένοι Άγγελοι της συντροφικότητας


Σας ζητώ να με βοηθήσετε να βρεθώ σε μια υπέροχη σχέση αγάπης με την αδελφή ψυχή   μου.  Παρακαλώ δώστε μου σαφή καθοδήγηση για να βρω την αδελφή ψυχή μου & βοηθήστε να  συναντηθούμε & να χαρούμε ο ένας τον άλλον χωρίς καθυστέρηση. 

Ζητώ τη βοήθειά σας ώστε να δημιουργηθούν οι περιστάσεις για να βρεθώ σε αυτήν την  υπέροχη σχέση με την αδελφή ψυχή αμέσως.   


Σας παρακαλώ βοηθήστε  με να θεραπευτώ &  να καθαρίσω ότι μπλοκαρίσματα υπάρχουν  στο νου, το σώμα ή τα συναισθήματά μου, που με έκαναν να φοβηθώ μια μεγάλη αγάπη. Σας παρακαλώ βοηθήστε με να ακούσω και να ακολουθήσω τη θεϊκή  καθοδήγηση που με  οδηγεί να βρω και να χαρώ αυτή τη σχέση με την αδελφή ψυχή. Ξέρω ότι ο σύντροφός μου ψάχνει για μένα με την ίδια θέρμη που &  εγώ ψάχνω αυτό το πρόσωπο. &  οι δυο σας ζητάμε να μας φέρετε  κοντά και να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε & να   δεχτούμε τις ευλογίες της μεγάλης αγάπης

Γενηθήτω το θέλημά σου.

Ευχαριστώ & ευγνωμονώ


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ  ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ

Αγαπημένε Θεέ,

Αγαπημένε Άγγελε του Έρωτα


Αγαπημένοι Άγγελοι της συντροφικότητας

Ζητώ από σένα και από τους αγγέλους να με βοηθήσετε να θεραπεύσω τη συντροφική μου ζωή.  Είμαι πρόθυμος/η να αφήσω να φύγουν όλα αυτά που δεν συγχωρώ στον εαυτό μου και στον σύντροφό μου και ζητώ οι άγγελοι να καθαρίσουν όλο το θυμό και την αποστροφή τώρα. 

Σε παρακαλώ βοήθησε το σύντροφό μου και εμένα να δούμε ο ένας τον άλλο με μάτια αγάπης. 


Ζητώ όλες οι συνέπειες των λαθών μας να διαγραφούν προς όλες τις κατευθύνσεις του χρόνου. 


Σε παρακαλώ να εργαστείς με τον σύντροφό μου ώστε να έχουμε αρμονία, ρομαντισμό, φιλία, σεβασμό, εντιμότητα και μεγάλη αγάπη ο ένας για τον άλλο.  
Σε παρακαλώ ανανέωσε την αγάπη μας.


Γενηθήτω το θέλημά σου.

Ευχαριστώ & ευγνωμονώ


Επιμέλεια κειμένου: Καίτη Σαμαρτζή
Σύμβουλος, Life & Systemic Coach

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Volta


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου