Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Από τα 12 αρχέτυπα στις προσωπικές υποστηρικτικές ομάδες μας, 

όλοι μας έχουμε τέσσερα βασικά κοινά αρχέτυπα που τα μοιραζόμαστε: 

το Παιδί, το Θύμα, την Πόρνη και τον Σαμποτέρ.

Κάθε ένα από αυτά σχετίζεται στενά στις πιο πιεστικές προκλήσεις για επιβίωση. 

Αναπαριστούν διαφορετικά θέματα, φόβους και τρωτά σημεία που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε και να υπερνικήσετε ως μέρος του Ιερού σας Συμβολαίου. 



Κάνοντάς το αυτό, βλέπετε αυτά τα αρχέτυπα σαν τους πιο πιστούς συμμάχους σας, που μπορεί να αναπαριστούν τόσο πνευματικές όσο και υλικές αντοχές. 

Μπορούν να γίνουν οι φρουροί σας και θα διαφυλάξουν την ακεραιότητά σας, αρνούμενα να σας αφήσουν να τη διαπραγματευτείτε στο όνομα της επιβίωσης.

Να θυμάστε, ότι όπως όλα τα αρχέτυπα, οι ενέργειές τους είναι κατ’ ουσίαν ουδέτερες, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς των ονομάτων τους.

Παρόλο που το Παιδί από μόνο του ακούγεται θετικό, παραλλαγές όπως το Τραυματισμένο, Εξαρτημένο ή Ορφανό Παιδί έχουν μια καθαρά αρνητική τονικότητα.

Παρόλο που το περίγραμμα του Ιερού σας Συμβολαίου μπορεί να έχει συμφωνηθεί πριν από τη γέννησή σας, ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεστε στις προκλήσεις που παρουσιάζει και το πώς επιλέγετε να αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους με τους οποίους έχετε ξεχωριστά Συμβόλαια, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Αν οι επιλογές σας γίνονται ασυνείδητα και ενεργείτε αμυντικά και φοβισμένα, οι φόβοι σας θα έχουν περισσότερη εξουσία από τα θετικά σας χαρακτηριστικά όταν κάνετε τις πιο σημαντικές σας επιλογές.

Όσο πιο συνειδητοί μπορείτε να μείνετε σχετικά με το πώς τα αρχετυπικά πρότυπα επηρεάζουν τη συμπεριφορά σας, τόσο πιο πιθανό είναι ότι οι επιλογές και τα μαθήματά σας θα εξυπηρετούν την πνευματική σας ενδυνάμωση.

Πριν πάμε παρά πέρα με τη συζήτησή μας για τα αρχέτυπα γενικά, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε κάθε ένα από τα τέσσερα αρχέτυπα επιβίωσης και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς μπορείτε να μάθετε από αυτά.

Παρόλο που κάθε ένας από εμάς έχει αυτά τα τέσσερα παρόντα στο σύστημα υποστήριξις του, υπάρχουν πολλές παραλλαγές του Παιδιού για να διαλέξουμε.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι περισσότερες από μία παραλλαγές είναι ενεργές μέσα σας, ωστόσο μόνο μία είναι κυρίαρχη.


Πηγή: Caroline Myss, Ιερά Συμβόλαια





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου