Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΈΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ βιντεο

Έτσι βλέπω τον κόσμο.

                                    Ολόκληρη η σειρά.



Δείτε όλα τα επεισόδια της εκπληκτικής σειράς ντοκιμαντέρ "Έτσι βλέπω τον κόσμο" των καθηγητών Μάνου Δανέζη και Στράτου Θεοδοσίου

Σειρά ημίωρων εκπομπών με θέματα αιχμής της σύγχρονης φυσικής, αστροφυσικής, ιστορίας και φιλοσοφίας.

Η νέα σειρά του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης με τίτλο 

"Έτσι βλέπω τον κόσμο" αποτελεί, τρόπον τινά, συνέχεια της επιτυχημένης σειράς των επιστημονικών εκπομπών της ΕΤ3 με τον τίτλο «Το Σύμπαν που αγάπησα» και τους ίδιους επιστημονικούς συντελεστές τον Μάνο Δανεζη (Επίκουρος καθηγητής αστροφυσικής Παν. Αθηνών) και τον Στράτο Θεοδοσίου (Αστροφυσικός, αναπληρωτής καθηγητής Παν. Αθηνών). 

Στις εκπομπές εκείνες φάνηκε ότι οι ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν αλλάξει το τοπίο στην επιστημονική κοινότητα.

Αφιερωμένη στην «Επιστήμη και τη Νέα Κοινωνική Φιλοσοφία» είναι λοιπόν η σειρά. 

Σε μία περίοδο αυξανόμενης κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, ειδικοί εκτιμούν ότι ο Δυτικός πολιτισμός οδηγείται σε κατάρρευση. 

Η διεθνής οικονομική κατάρρευση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι το αίτιο, αλλά το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης αξιών και ιδεών. 

Ωστόσο, σήμερα υπάρχει κάτι νέο στον κοινωνικό ορίζοντα που μπορεί να ξαναγεννήσει την ελπίδα μέσα από την κρίση και να μας οδηγήσει προς μια νέα πολιτισμική αναγέννηση. 

Αυτό είναι η σύγχρονη επιστημονική σκέψη, που ήδη έχει αρχίσει να γονιμοποιεί την κοινωνική και πολιτική συνείδηση των πολιτών. 



Δείτε όλα τα επεισόδια πατώντας εδώ:  
http://www.ntokimanter.net/2013/02/etsi-vlepo-ton-kosmo-danezis-theodosiou.html#.USpLecbCf3Y.facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου