Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Όγδοη Επίγνωση Η Διαπροσωπική Επαφή



Οι Σχέσεις μας  με τους Άλλους

Σύμφωνα με την Όγδοη Επίγνωση, όταν αρχίζουμε να εξελισσόμαστε, αυτόματα αρχίζουμε να παίρνουμε την ενέργεια του αντίθετου φύλου.   

Την παίρνουμε, φυσιολογικά, από την ενέργεια του σύμπαντος. 

Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί αν συναντήσουμε ένα άλλο πρόσωπο το οποίο να προσφέρει αυτή την ενέργεια απευθείας, μπορεί να αποκοπούμε από την αληθινή πηγή και τότε... οπισθοδρομούμε…..

Μέχρι να μάθουμε πώς να αποφεύγουμε αυτή την κατάσταση, πηγαινοερχόμαστε σαν να ακολουθούμε ένα κύκλο που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ξέρεις, μοιάζουμε με ημικύκλιο.

Έχουμε μια έντονη τάση να συνδεθούμε μ' ένα άτομο του αντίθετου φύλου, ένα άλλο ημικύκλιο δηλαδή που έρχεται και ενώνεται μαζί μας ,  συμπληρώνοντας έτσι τον κύκλο  και μας προσφέρει ένα κύμα ευφορίας και ενέργειας που μοιάζει με την ολοκλήρωση που παρέχει η πλήρης σύνδεση με το σύμπαν.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνουμε σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι συνδεόμαστε με ένα άλλο άτομο το οποίο ψάχνει κι αυτό στον έξω κόσμο για το άλλο μισό του, αυτή είναι μια κλασική σχέση αλληλεξάρτησης και ότι έχει εγγενή προβλήματα τα οποία εμφανίζονται αμέσως.

Βλέπεις, το πρόβλημα μ' αυτό το ολοκληρωμένο πρόσωπο, μ' αυτό τον κύκλο, τον οποίο και οι δυο άνθρωποι πιστεύουν ότι σχημάτισαν, είναι ότι χρειάστηκαν δυο άτομα για να δημιουργήσουν αυτό το ένα.

Το ένα άτομο παρέχει τη θηλυκή ενέργεια και το άλλο την αρσενική.

Αυτό το ένα ολοκληρωμένο πρόσωπο έχει, κατά συνέπεια, δυο κεφάλια, ή δυο εγώ. 


Και οι δυο θέλουν να κυβερνούν αυτό το ένα ολοκληρωμένο πρόσωπο που έχουν δημιουργήσει και έτσι, όπως και κατά την παιδική ηλικία, και οι δυο άνθρωποι θέλουν να εξουσιάζουν ο ένας τον άλλο, λες κι ο άλλος είναι ο εαυτός τους.

Αυτό το είδος αυταπάτης σχετικά με την ολοκλήρωση, καταλήγει πάντοτε σε αγώνα δύναμης.

Στο τέλος, καθένας από τους δυο παίρνει τον άλλο σαν δεδομένο και φτάνει στο σημείο να τον καθιστά ακόμα και ανίκανο, έτσι ώστε να μπορεί να οδηγεί αυτό τον ολοκληρωμένο εαυτό του προς την κατεύθυνση που θέλει.

Αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να σταθεί ή, τουλάχιστον, δεν μπορεί να σταθεί πια. 

Ίσως στο παρελθόν ο ένας από τους συντρόφους να ήταν πρόθυμος να υποταχθεί στον άλλο,  συνήθως ήταν η γυναίκα και σπανιότερα ο άντρας.

Αλλά τώρα αφυπνιζόμαστε.

Κανένας δε θέλει να υποταχθεί σε κανέναν άλλον πια.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ερωτευόμαστε, αλλά πρώτα πρέπει να συμπληρώσουμε τον κύκλο μόνοι μας.


Πρέπει να σταθεροποιήσουμε το δίαυλο επικοινωνίας μας με το σύμπαν. 

Αυτό χρειάζεται χρόνο, όταν όμως το πετύχουμε δε θα είμαστε πια ευαίσθητοι σ' αυτό το ζήτημα και θα μπορούμε να έχουμε εκείνο που το χειρόγραφο αποκαλεί ανώτερη σχέση.

Όταν συνδεθούμε συναισθηματικά με ένα άλλο ολοκληρωμένο άτομο, θα δημιουργήσουμε τον υπέρ-άνθρωπο... αλλά δε θα τραβηχτούμε ποτέ μακριά από το μονοπάτι της ατομικής μας εξέλιξης».

Πηγή: Ουράνια Προφητεία
 James Redfield
Εκδόσεις Διόπτρα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου