Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ: Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ


 
ΤΣΑΚΡΑΣ

 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


ΟΙ ΤΡΟΧΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ


Η λέξη «Τσάκρα» είναι σανσκριτική και σημαίνει «Τροχός» ή «Κύκλος». 

Απεικονίζονται παραδοσιακά ως άνθη λωτού, με διάφορους αριθμούς πετάλων.  

Τα Τσάκρα είναι τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.


ΑΡΧΕΤΥΠΑ & ΤΣΑΚΡΑ


Κάθε τσάκρα περιέχει πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε το συμβολικό νόημα των εμπειριών της ζωής μας. 

Το κάθε ένα είναι το κέντρο μιας πηγής δύναμης, & τα δυνατά μας σημεία. 



Η έλλειψη ενέργειας στα τσάκρα , προκαλείτε από τραύματα & εμφανίζονται στην προσωπικότητα ως αδυναμίες & ως προκλήσεις.

Θα εργαστούμε με τα τσάκρα από πάνω προς τα κάτω, γιατί θα εστιάζουμε στις αρχετυπικές ενέργειες, που εδρεύουν στο 8ο τσάκρα. Θα εξετάσουμε κάθε ενέργεια, βλέποντας την πνευματική της σημασία ( 7ο τσάκρα), τις προβολές της στην ψυχή μας (6ο τσάκρα), πως επηρεάζει τις επιλογές μας ( 5ο τσάκρα), & ενεργοποιεί τη συναισθηματική αντίδραση που ακτινοβολεί η καρδιά μας ( 4ο τσάκρα). 

Μια δραματική μεταστροφή συμβαίνει όταν αυτό το ρεύμα της ζωτικής δύναμης μπαίνει στα τρία κατώτερα τσάκρα, που αντιστοιχούν στην αυτό- εκτίμηση, τη σεξουαλικότητα, τη δύναμη & την επιβίωση & βρίσκει έκφραση στη φυσική ζωή. 

Εκεί οι αντιλήψεις μας γίνονται ενστικτώδεις & όχι ορθολογικές & συναισθηματικές, λειτουργούν πιο ανακλαστικά & δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την πνευματική ανάπτυξη.


Κάθε τσάκρα «περιέχει» ορισμένες γνώσεις ή «ρυθμίζει» συγκεκριμένες δραστηριότητες. Τα τσάκρα συντονίζονται ενεργειακά με διάφορες πλευρές της ζωής.

Για παράδειγμα, τα αντικείμενα επιβίωσης της φυσικής ζωής, όπως ένα αυτοκίνητο, ή ένα σπίτι, συντονίζονται με την «πυκνή» πραγματικότητα & είναι σημαντικά για τις υλικές μας ανέσεις, όχι όμως με την πνευματική μας ανάπτυξη.

Συντονίζονται με το 1ο τσάκρα που είναι η «άγκυρά» μας μέσα στο υλικό περιβάλλον. 

Με κάθε τσάκρα που ανεβαίνουμε, αναδύεται η ατομικότητά μας, μαζί με εξειδικευμένες λεπτομέρειες της ζωής μας, που αντικατοπτρίζουν το δικό μας πνευματικό δρόμο & τα συμβόλαιά μας. 

Κάθε τσάκρα είναι μια πύλη προς μια άλλη ενεργειακή πραγματικότητα, ένα μέσο αντίληψης που μας βοηθάει να δούμε καθαρά το αρχετυπικό  ταξίδι μας στη ζωή.


8Ο ΤΣΑΚΡΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ: Οι 12 Αρχετυπικοί Σύντροφοι, είναι οι συμβολικοί κάτοικοι του 8ου Τσάκρα. Είναι η έδρα του Ιερού μας Συμβολαίου.
 




Ο χώρος που η ατομική ψυχή, κοιτάζοντας προς τα πάνω, ενώνεται με το σύμπαν. 


Τα αρχετυπικά πρότυπα είναι μέρη των αποθεμάτων της ψυχικής γνώσης που υπάρχει στο 8ο τσάκρα, που μας προσελκύει να αναζητήσουμε το ύψιστο δυναμικό μας. 

Μας βοηθά να δούμε τη ζωή σαν ένα πνευματικό ταξίδι μεταμφιεσμένο σε φυσική εμπειρία. 


Ακολουθώντας τις παροτρύνσεις της ψυχής θα εκπληρώσουμε τι Ιερό μας Συμβόλαιο.





Η δραστηριότητα του 8ου τσάκρα, είναι ένα τρισδιάστατο σύμβολο του απείρου, που η μια του πλευρά αγκαλιάζει & διαπερνά το σώμα μας & τα ενεργειακά μας περιβλήματα (αυρικά σώματα),  ενώ η άλλη επεκτείνεται στο σύμπαν.

Θέση:  Βρίσκεται πάνω από την κορυφή του κεφαλιού, σε ύψος όσο το μήκος ενός χεριού. 

Στον εσωτεριστικό Διαλογισμό του Χρυσού Φωτός, οι μύστες οραματίζονται ένα «ενεργειακό σώμα»,  που μοιάζει με το φυσικό, αλλά είναι φτιαγμένο από φωτεινό κρύσταλλο & βρίσκεται πάνω από το κεφάλι, σε ύψος όσο το μήκος ενός χεριού. 




Η κορυφή του κεφαλιού αυτού του ενεργειακού σώματος, αντιστοιχεί στη θέση του 8ου τσάκρα.

Μάθημα:  Ενοποίηση του Εαυτού.
Δύναμη:   Συμβολική Όραση.
Ικανότητες: Αποστασιοποίηση, παραμονή στο παρόν, εμπιστοσύνη χωρίς όρους, ικανότητα αναγνώρισης των ψευδαισθήσεων, αποδοχή διαισθητικής καθοδήγησης. 
Σκιά: Κάθε Αρχέτυπο έχει θετικές εκδηλώσεις αλλά & εκδηλώσεις σκιάς.

7ο ΤΣΑΚΡΑ ΚΟΡΥΦΗΣ, ΣΤΕΜΑ, ΚΟΡΩΝΑ:  

Σχέση με το Θείο. Εισέρχεται στο φυσικό σώμα η θεϊκή ενέργεια. 

Είναι γνωστό ως «λωτός με τα χίλια πέταλα», μια ένδειξη της εκπληκτικά δυναμικής ενέργειας που περιέχει. 

Κάθε μεγάλο όραμα εκδηλώνεται ως προσωπικός στόχος, όταν κατέβει στο 6ο τσάκρα όπου η οραματική ενέργεια συνδυάζεται με την ενέργεια του νου. 


Πνευματική ανάπτυξη, πρόσβαση στη δύναμή του μέσω διαλογισμού. 

Οι ανακαλύψεις του Αϊνστάιν για τους συμπαντικούς νόμους στηρίζονται στην ενέργεια του 7ου τσάκρα.

Θέση:   Κορυφή του Κεφαλιού.
Μάθημα:  Να ζεις στο παρόν.
Δύναμη:   Εσωτερική θεότητα.
Ικανότητες: Πίστη στο Θείο & στην εσωτερική καθοδήγηση, ενορατική κατανόηση της θεραπείας, αφοσίωση.
Σκιά: Η ανάγκη να ξέρουμε γιατί τα πράγματα συμβαίνουν έτσι όπως συμβαίνουν, πράγμα που μας κάνει να ζούμε στο παρελθόν.

Χρησιμοποιώντας την φαντασία μας, βλέπουμε τα αρχέτυπα μας να κατεβαίνουν στο 7ο τσάκρα, στην περιοχή του ψυχοφυσικού μας σώματος, από την οποία η θεϊκή ενέργεια, εισέρχεται στο φυσικό ενεργειακό μας σύστημα. Είναι το σημείο που το κάθε αρχετυπικό πρότυπο προσωποποιείτε στη ζωή μας. Στο υλικό επίπεδο, το 7ο τσάκρα, αξιολογεί τις πνευματικές επιπτώσεις ενός γεγονότος ή μιας σχέσης & μας δείχνει αν εξυπηρετεί το ύψιστο δυναμικό μας ή όχι.


6ο ΤΣΑΚΡΑ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ: Διάνοια, Σοφία. Συντονίζεται με την επίφυση. 

Πρόσβαση στην ασυνείδητο νου. Ενεργή ονειροπόληση. Οραματισμός & θετική σκέψη κατευθύνουν την δύναμη του 6ου  τσάκρα. 

Η ενέργεια του 6ου τσάκρα συνδέεται με όλα τα άλλα τσάκρας του σώματος. Το 6ο τσάκρα οραματίζεται & μετά προωθεί την εικόνα για ενεργοποίηση στα υπόλοιπα τσάκρας.

Θέση:  Κέντρο του Μετώπου
Μάθημα:  Να αναζητάς μόνο την αλήθεια.
Δύναμη:   Σοφία.
Ικανότητες: Διανοητικές ικανότητες, ενοράσεις, έμπνευση, παραγωγή σοφίας από τις εμπειρίες.

Σκιά: Ορισμός της αλήθειας με ιδιοτελής τρόπους. Εστιασμένος νους ενδυναμώνει τις στάσεις, τις πεποιθήσεις, τις αναμνήσεις. 
Το 6ο τσάκρα συντονίζεται με την επίφυση, που βρίσκεται πίσω από τα μάτια & ανάμεσά τους. 



Είναι το κέντρο της σοφίας μέσα στο σώμα & η δύναμή του επηρεάζει τη διάνοια & την ικανότητά μας να περιγράψουμε το όραμα & την έμπνευση. 

Ένας εστιασμένος νους & μια πειθαρχημένη φαντασία είναι δυο από τις ικανότητες που συνδέονται με το 6ο τσάκρα. 

Από τη στιγμή που θα έχετε το σπόρο μιας ιδέας, το έκτο τσάκρα θα βοηθήσει δίνοντας της σχήμα. 

Αυτό είναι το ενεργειακό κέντρο που ενδυναμώνει τις στάσεις, τις πεποιθήσεις, τις αναμνήσεις, & το συνολικό χαρακτήρα του λογικού νου. 



Όταν λέμε ότι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας, αναφερόμαστε στο «εργαστήριο» του 6ου τσάκρα, στο οποίο συμβαίνει αυτή η διαδικασία.

Το πρότυπο κάθε δημιουργίας αρχίζει από το νου. 

Η ενέργεια του 6ου τσάκρα συνδέεται με όλα τα άλλα ενεργειακά κέντρα. 

Η δύναμη του 6ου τσάκρα, είναι η χρήση του οραματισμού & της θετικής σκέψης, το οποίο φαντάζεται την επιθυμητή εικόνα & μετά προωθεί αυτή την ενεργειακή εικόνα, στο 5ο, στο 4ο & στα άλλα τσάκρα, για να χρησιμοποιήσουν το καθένα τη δύναμή του, ως ενιαίο σύστημα & να υλοποιήσουν την ενεργειακή εικόνα.

ΕΝΕΡΓΗ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΗ 


Όταν ο Θωμάς Έντισον, ήθελε να λύσει ένα πρόβλημα σε κάποια από τις εφευρέσεις του, εφάρμοζε μια μέθοδο που σήμερα θα την ονομάζαμε ενεργή ονειροπόληση.

Καθόταν σε μια κουνιστή πολυθρόνα, διατηρώντας το ερώτημα στο νου του & κουνιόταν αργά &  ρυθμικά, μπρος πίσω κρατώντας μια μικρή σιδερένια  μπάλα σε κάθε χέρι. 

Όταν έπεφτε μια από τις μπάλες από το χέρι του, πράγμα που σήμαινε ότι τον είχε πάρει ο ύπνος, ο ήχος της καθώς χτυπούσε στο πάτωμα τον ξυπνούσε. 

Τότε ο Έντισον θυμόταν τι έβλεπε ή ονειρευόταν εκείνη τη στιγμή & τις περισσότερες φορές ήταν μια πιθανή λύση στο πρόβλημά του, ή τουλάχιστον ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Με αυτόν τον τρόπο αποκτούσε πρόσβαση στον ασυνείδητο νου του.


5ο ΤΣΑΚΡΑ  ΛΑΙΜΟΣ & ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ:  

Θέληση, επιλογή, αυτό-έκφραση.  

Κέντρο της θέλησης, της ικανότητας να εκφράζουμε τις ανάγκες μας & τις επιθυμίες μας & της δύναμης της επιλογής μας.

Θέση:   Λαιμός
Μάθημα: Παράδοση της προσωπικής θέλησης στην θεϊκή θέληση.
Δύναμη:   Επιλογή.
Ικανότητες: Πίστη, αυτογνωσία, προσωπική εξουσία, ικανότητα να κρατάμε το λόγο μας.
Σκιά: Η έμμονη ιδέα να ελέγχουμε σχέσεις & γεγονότα. Συνένωση νου καρδιάς & πνεύματος σε ένα. 

Το συναισθηματικό βάρος, όπως οι τύψεις, μας κάνει & υποφέρουμε βαθιά. 

Είναι ανάγκη να απελευθερώσουμε τη φωνή & το πνεύμα μας. Οι επιλογές μας να στηρίζονται τόσο στις επιθυμίες μας, όσο & στη σοφία του νου μας.


Το 5ο τσάκρα είναι το κέντρο της ενέργειας της τιμής. Πάλλετε όταν «δίνουμε το λόγο μας» σε κάποιον. 

Οι όρκοι του είναι υποσχέσεις του σώματος, του νου, της καρδιάς & του πνεύματος που συνενώνονται σε ένα. 

Υποφέρουμε βαθιά όταν το 5ο τσάκρα μας ελέγχεται από κάποιον άλλο, μέσα στα κοινωνικά έθιμα, περιορισμούς ή τυραννικά καθεστώτα, ή από σκεπτομορφές, δεισιδαιμονίες ή κάποιο συναισθηματικό βάρος όπως οι τύψεις. 



Όταν συμβαίνει αυτό, ζούμε μια ζωή που εξυπηρετεί τις ανάγκες άλλων σε βάρος των δικών μας, & πρέπει να μάθουμε πώς να απελευθερώσουμε τη φωνή & το πνεύμα μας. 

Μπορούμε να αναπτύξουμε ισχυρή προσωπική θέληση, κάνοντας επιλογές που στηρίζονται τόσο στις επιθυμίες της καρδιάς μας όσο & στη σοφία του νου μας.

Αν κάνεις κακή χρήση του 5ου τσάκρα & νομίζεις ότι κυριαρχείς στον εαυτό σου, συναντάς τους ανθρώπους που προορίζονται να σου δείξουν πόσο δρόμο έχεις να κάνεις ακόμα.

4ο ΤΣΑΚΡΑ ΚΑΡΔΙΑ: Συναίσθημα, αγάπη, συγχώρεση.


Φύλακας της σοφίας, της δύναμης της συγχώρησης & της απελευθέρωσης των προβλημάτων. Κυβερνά την διαδικασία του μετασχηματισμού. 

Ρυθμίζει όλα  όσα έχουν σχέση με τα συναισθήματα. 


Πνευματική πρόκληση της συγχώρησης των άλλων & του εαυτού μας.


Θέση:  Στην μέση του Θώρακα
Μάθημα: Η αγάπη είναι θεϊκή δύναμη.
Δύναμη:   Αγάπη & συμπόνια.
Ικανότητες: Συγχώρεση, αφοσίωση, έμπνευση, ελπίδα, εμπιστοσύνη, ικανότητα θεραπείας.

Σκιά: Ζήλια, θυμός, μνησικακία, ανικανότητα συγχώρησης.




Η δύναμη του 4ου τσάκρα, ενεργοποιεί τη ζωή που μας περιβάλλει δίνοντας σε όλες τις δραστηριότητες & τις συνδιαλλαγές, προσωπική υφή & σημασία. 

Αν & κάθε ένα από τα ενεργειακά κέντρα, εξυπηρετεί ολόκληρο το ενεργειακό μας πεδίο, το 4ο είναι το πιο ζωτικό από όλα, γιατί εδώ έχουν την έδρα τους όλα τα συναισθήματα που συνδέονται με τους φόβους μας & με τις ικανότητές μας. 

Εκεί που είναι η καρδιά μας , είναι & η δύναμή μας. 

Χωρίς αυτήν την ενέργεια τίποτα στη ζωή μας δεν μπορεί να εκδηλωθεί, ή να ευδοκιμήσει, από τις αισθηματικές μας σχέσεις μέχρι την δημιουργικότητα μας. 


3ο ΤΣΑΚΡΑ. ΗΛΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ: Κέντρο δύναμης, αυτό-εκτίμησης, της προσωπικότητας & του εγώ. 

Είναι η δυνατότερη φωνή μας & ο ενστικτώδης οδηγός μας. 

Είναι το κέντρο μας. 

Εσωτερικό παιδί.



Θέση:  Η περιοχή του Στομάχου (ανάμεσα από τον Αφαλό και το Διάφραγμα)


Μάθημα: Τίμα τον εαυτό σου.
Δύναμη:   Αυτοσεβασμός.
Ικανότητες: Αγάπη του εαυτού, αυτό-εκτίμηση,  αυτοπειθαρχία, φιλοδοξία, κουράγιο, γενναιοδωρία, ηθική, ένστικτα, διαίσθηση.

Σκιά: Παραίτηση από την προσωπική δύναμη της επιλογής από ανάγκη για επιδοκιμασία, ναρκισσιστική συμπεριφορά. 


Όλες οι συνδιαλλαγές & οι επαφές μας με τους άλλους αρχίζουν μέσα από το 3ο τσάκρα. 

Οι ανασφάλειες που δημιουργούνται  από την έλλειψη αυτό-εκτίμησης μας κάνουν τόσο ευάλωτους, ώστε να γινόμαστε σχεδόν ανίκανοι να ζήσουμε. 



Δεν μπορούμε να «κρατήσουμε το κέντρο μας», ή να αντέξουμε στην κριτική, δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε τη γνώμη & τις ανάγκες μας & να βάλουμε όρια αυτοπροστασίας, δεν εμπιστευόμαστε την διαίσθησή μας. 

Χωρίς αυτοεκτίμηση, δεν έχουμε το κουράγιο να δημιουργήσουμε τη δική μας θέση στον κόσμο & μπορεί να καταλήξουμε να μας ελέγχουν άλλοι άνθρωποι. 

Ανάλογα με την πρώτη εντύπωση του 3ου τσάκρα, τα άλλα τσάκρα ή κλείνουν ή στέλνουν προειδοποιητικά σήματα, ή ανοίγουν να καλωσορίσουν τον άλλο στο ενεργειακό μας πεδίο. 

Οι πέντε αισθήσεις δίνουν στον νου μας τη διαμόρφωση της περιοχής γύρω μας, αλλά το αισθητήριο σύστημα του 3ου τσάκρα μας δίνει την «αίσθηση» της περιοχής & μπορεί να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες, από το να διαισθανθεί ότι είναι κρυμμένο πίσω από τους θάμνους, μέχρι να νοιώσει ότι η ατμόσφαιρα ενός μέρους είναι γεμάτη δυνατότητες & ευκαιρίες. 

Στο υλικό επίπεδο, το 3ο τσάκρα μας δείχνει «που στεκόμαστε» σε μια δεδομένη κατάσταση. 

Η ενέργειά του μας κατευθύνει σε εκείνη τη θέση μέσα σε κάθε φυσικό περιβάλλον, που είναι πιο επωφελής για την αυτό-εκτίμησή μας, για το πώς θα προβάλλουμε τον εαυτό μας στους άλλους.

2ο ΤΣΑΚΡΑ. ΙΕΡΟΝ ΟΣΤΟΥΝ: Χρήμα, Σεξ, Δύναμη.

Θέση:  Ακριβώς κάτω και πίσω από τον Αφαλό
Μάθημα: Τιμάτε ο ένας τον άλλον.
Δύναμη:   Δημιουργικότητα.
Ικανότητες: Ένστικτα επιβίωσης, ικανότητα να βγάζεις χρήματα, μάχη ή φυγή, ανθεκτικότητα, επιμονή, δημιουργία, ρίσκο, σεξουαλικότητα, αισθησιασμός, επιχειρηματική ικανότητα.
Σκιά: Αποδυνάμωση των άλλων ή χρήση τους για δικό μας όφελος.



Η ενέργεια του 2ου τσάκρα, εστιάζεται στην ατομική μας ικανότητα να διαχειριζόμαστε τη δύναμη της σεξουαλικότητας, του χρήματος, της επιρροής ή του ελέγχου πάνω στους άλλους, του ανταγωνισμού & της αυτοάμυνας. 

Οι ισχυρές ενέργειες του 2ου τσάκρα, συνδέονται με την επιβίωση, με την ικανότητά μας να βγάζουμε χρήματα & να τα διαχειριζόμαστε, ο σεξουαλικός μας προσανατολισμός & η νοοτροπία μας γύρω από το σεξ, καθώς & το σχετικό επίπεδο της προσωπικής μας δύναμης & της ικανότητάς μας να την χρησιμοποιούμε, κυβερνιούνται από συμφωνίες που έχουμε κάνει & αφορούν το 2ο τσάκρα.  




 Μέσα από αυτό το ενεργειακό κέντρο, μένουμε προσκολλημένοι στους εθισμούς μας. 

Στο επίπεδο της φυσικής αντίληψης, το 2ο τσάκρα , αξιολογεί αυτόματα κάθε κατάσταση ανάλογα με το πώς επηρεάζει την επιβίωσή μας. 





Ένα μέρος μας αξιολογεί ενστικτωδώς κάθε στιγμή της ζωής μας, αναζητώντας πιθανές απειλές για τη επιβίωσή μας. Αυτό είναι το τσάκρα της «μάχης ή φυγής», που αποτελεί μια άλλη εκδήλωση του ενστίκτου της επιβίωσης. 

Είναι το κέντρο του σώματός μας που ευδοκιμεί με τη δημιουργικότητα & την ανάγκη μας να γεννήσουμε, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά, κάποιο δημιουργικό έργο. 

Αν εξετάσετε τον ενεργειακό δεσμό σας με διάφορα άτομα, & τον αξιολογήσετε μέσα από τα ζητήματα που συνδέονται με αυτό το τσάκρα, μπορεί να βγάλετε στο φως πολλά Συμβόλαια που έχετε μαζί τους. 

Επειδή όλα τα ζητήματα του 2ου τσάκρα, έχουν κάποια σχέση με τη φυσική επιβίωση, το κέντρο αυτό αντικατοπτρίζει μερικές από τις βαθύτερες αδυναμίες & φόβους μας.


1ο ΤΣΑΚΡΑ ΒΑΣΗ- ΡΙΖΑ, ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ : Οικογένεια, επιβίωση.
 
Θέση: Βάση της Σπονδυλικής Στήλης, «ουρά»
Μάθημα: Όλα είναι ένα. 
Δύναμη:   Γείωση.
Ικανότητες: Οικογενειακή ταυτότητα, δεσμοί, αφοσίωση.

Σκιά: Αποκλεισμός άλλων, προκαταλήψεις, ψευδαισθήσεις ανωτερότητας.

Το 1ο τσάκρα βρίσκεται στο σημείο που το σώμα έρχεται σε επαφή με το έδαφος, όταν καθίσουμε στην κλασική στάση του διαλογισμού. 

Μας γειώνει στη φυσική ζωή, μέσα στον υλικό κόσμο, κάθε εμπειρία, κάθε συνάντηση που έχουμε, αυτόματα ενεργοποιεί το 1ο μας τσάκρα, το οποίο αξιολογεί το άμεσο περιβάλλον μας, & συγκεντρώνει τις βασικές λεπτομέρειες, μέγεθος, σχήμα, άτομα, & όλους τους άλλους παράγοντες που έχουν σχέση με φυσικά χαρακτηριστικά.  

 Μας γειώνει επίσης στις ομάδες που στηρίζουν τη ζωή μας. 

Η σχέση μας με τη δύναμη αρχίζει όταν μαθαίνουμε πως λειτουργεί το πρώτο τσάκρα μέσα στην οικογένειά μας & σε άλλες κοινωνικές ομάδες ή φυλετικές συνδέσεις, όπως οι φίλοι, οι συμμορίες, οι θρησκευτικές ομάδες & οι κοινωνικές τάξεις. 

Άλλες μορφές συνδέσεων με μορφές ομαδικής δύναμης, περιλαμβάνουν τη γενετική κληρονομιά, την εθνική, κληρονομιά & την εθνική ταυτότητα, καθώς & ομαδικές πεποιθήσεις, αξίες, στάσεις & δεισιδαιμονίες.

Μια τεράστια ποσότητα ενέργειας μας, επενδύεται σε ισχυρές πεποιθήσεις, κοινές για χιλιάδες ή εκατομμύρια άλλα άτομα. 


Για παράδειγμα, πολλοί έχουν ακούσει ότι μια ορισμένη πάθηση υπάρχει στην οικογένεια & επομένως έχουν & αυτοί προδιάθεση να την εμφανίσουν. 

Επειδή αυτή η ιδέα ενισχύεται μέσα στον ψυχισμό τους, επενδύουν την ενέργειά τους σε αυτή τη σκέψη & της δίνουν δύναμη & εξουσία πάνω τους. 

Η προσκόλληση τους στη δύναμη της σκεπτομορφής αυτής της ομάδας, αναπόφευκτα επικρατεί, γιατί η ελπίδα χωρίς δύναμη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φόβο με δύναμη.   



Τα τσάκρα, όπως & τα αρχέτυπα & τα συμβόλαια, είναι ουσιαστικά ουδέτερα & μας δίνουν είτε δύναμη είτε αδυναμία, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιούμε την ενέργειά τους. 

Το πρώτο τσάκρα, μας συνδέει με την οικογενειακή αφοσίωση, τις παραδόσεις, τις τελετές, τους κοινωνικούς νόμους & τα θετικά στοιχεία της κοινωνίας, που μας δίνουν μια αίσθηση ταυτότητας. 

Συμφωνούμε να γεννηθούμε από γονείς των οποίων τα γενετικά χαρακτηριστικά & η οικογενειακή γενεαλογία, μας δίνουν ακριβώς τα προσόντα & τις δυσκολίες που θα μας βοηθήσουν περισσότερο, να μάθουμε & να συνεισφέρουμε αυτά που χρειαζόμαστε σε αυτή τη ζωή. 

Η οικονομική κατάσταση των γονιών μας, το διανοητικό τους επίπεδο, οι ψυχολογικές & συναισθηματικές προδιαθέσεις τους & η γεωγραφική θέση, αποτελούν μέρος της εξίσωσης που δίνει το σύνολο της ζωής μας.   

Το που θα γεννηθούμε δεν είναι τυχαίο. 

Μας παρέχονται τα πάντα για το συγκεκριμένο ταξίδι μας, συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικού, εθνικού & θρησκευτικού συστήματος αξιών της οικογένειάς μας, το οποίο αποτελεί τα θεμέλια της συνειδητότητάς μας & το φακό μέσα από τον οποίο θα έρθουμε για πρώτη φορά επαφή με τη ζωή.


Caroline Myss on Chakras



Πηγή: Η ανατομία του πνεύματος  Caroline Myss, Ph.D
Εκδόσεις Διόπτρα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου