Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τα νοητικά αίτια της ασθένειας & ο μετα-φυσικός τρόπος να υπερνικηθούν.

Η νέα βιολογία επιβεβαιώνει τον μετα-φυσικό τρόπο της θεραπείας.


Το να θεραπεύσεις το σώμα σου, είναι εφικτό αφυπνίζοντας την έμφυτη ικανότητα που όλοι διαθέτουμε για αυτό-θεραπεία, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην θεραπευτική μας διαδικασία.

Στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο, η κάθε μέρα μας φέρνει μαθήματα, που πρέπει να τα  δούμε, να τα κατακτήσουμε, να τα επεξεργαστούμε & να τα αφομοιώσουμε. Αν υποφέρουμε σωματικά, αυτό είναι ένα μήνυμα που μας λέει ότι υπάρχει κάτι στη συνειδητότητά μας που πρέπει να το αναγνωρίσουμε & να το αλλάξουμε.            

Αν κάποτε στη ζωή μας έρθουν τα πάνω κάτω, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης & συμπεριφοράς.
Ο Αϊνστάιν έλεγε: « Ποτέ ο ίδιος νους που δημιούργησε ένα πρόβλημα, δεν μπορεί ο ίδιος να το λύσει». Αυτό σημαίνει απλά πως στην ουσία αλλάζοντας οπτική γωνία στον τρόπο που σκεφτόμαστε θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα.

Η ασθένεια είναι ένα μήνυμα ότι κάτι κάνω λάθος.

Πρέπει επειγόντως να αλλάξω τις σκέψεις μου & συνειδητά να επιλέξω να είμαι υπέρ της ζωής, ότι & αν αυτό σημαίνει.

Όταν η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας είναι η χειρότερη, πολύ λίγα πράγματα στη ζωή μας πάνε καλά. Εκφράζοντας & ακτινοβολώντας το αρνητικό πρότυπο & τις πεποιθήσεις που έχουμε αποθηκεύσει στο ασυνείδητό μας, περιορίζουμε την ουσία της ζωής μας & την υγεία μας.

Όταν πιστεύω ότι δεν αξίζω να έχω, τότε στέκομαι στο τέλος της ουράς στη ζωή & αυτή η δική μου η πεποίθηση, αυτό το πρότυπο, φέρνει στο δρόμο μου καταστάσεις, γεγονότα & ανθρώπους που επιβεβαιώνουν το δικό μου πρότυπο, απλά καθρεφτίζοντας το.

Όταν σέβομαι & αγαπώ τον εαυτό μου η ενέργεια αυτού του πεδίου θα αναζητήσει & θα ενωθεί με αντίστοιχες ποιότητες ενέργειας.

Όλες οι θεραπείες ολοκληρώνονται με τρεις απαραίτητες συνειδητές ενέργειες: 
ΑΓΑΠΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ.
 
Βασική αρχή της ολιστικής υγείας, είναι ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την υγεία του σώματός μας από την συναισθηματική, τη νοητική & την πνευματική κατάσταση της ύπαρξής μας.

Όλα τα επίπεδα είμαι αλληλένδετα & η κατάσταση της ασθένειας στο σώμα, είναι η αντανάκλαση της διαμάχης, της έντασης, του άγχους ή της δυσαρμονίας με τα υπόλοιπα επίπεδα της ύπαρξής μας.
Έτσι λοιπόν όταν έχουμε μια σωματική διαταραχή, παίρνουμε ένα μήνυμα από το σώμα μας, ότι πρέπει να κοιτάξουμε πιο βαθιά τη συναισθηματική μας κατάσταση, τις σκέψεις μας & τη συμπεριφορά μας, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να επαναφέρουμε τη φυσική αρμονία & την ισορροπία στο σώμα μας. Χρειάζεται να συντονιστούμε & να ακούσουμε προσεκτικά την εσωτερική μας διεργασία.


Ο τρόπος που σκεφτόμαστε & ζούμε στη ζωή μας επηρεάζει τη φυσική μας κατάσταση. Η Καρολάιν Μις ιατρική διαισθητικός & συγγραφέας των βιβλίων: Η ανατομία του πνεύματος, Γιατί οι άνθρωποι δεν θεραπεύονται & πως μπορούν, διδάσκει πως « Η βιογραφία μας γίνετε βιολογία μας».

Το σώμα μας, μας μιλά.

Είναι ο καθρέφτης των σκέψεων, των συναισθημάτων & των πεποιθήσεών μας. Μας στέλνει συνεχώς μηνύματα αρκεί να βρούμε τον χρόνο & τον τρόπο να τα ακούσουμε.
Τα νοητικά πρότυπα προκαλούν ασθένειες στο σώμα μας. Αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία, θα πρέπει να αλλάξουμε τα παλαιά πρότυπα σκέψεων με νέα & να ενισχυθούμε με θετικές δηλώσεις ενδυνάμωσης.

Υπάρχει διαρκής επικοινωνία ανάμεσα στο νου & στο σώμα. Το σώμα αντιλαμβάνεται το φυσικό σύμπαν & στέλνει μηνύματα στο νου για ότι συλλαμβάνει μέσω των αισθήσεων.

Ο νους ερμηνεύει τα μηνύματα σύμφωνα με την εμπειρία του παρελθόντος & βάση του συστήματος των  πεποιθήσεων που έχει & δίνει με τη σειρά του μηνύματα στο σώμα για να αντιδράσει με τον τρόπο που νοιώθει εκείνο ότι ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση.

Αν το σύστημα των πεποιθήσεων του νου, ( σε συνειδητό ή σε υποσυνείδητο επίπεδο),  λέει πως ταιριάζει ή είναι αναπόφευκτο να ασθενήσουμε σε κάποια περίπτωση, τότε το σώμα θα λάβει το ανάλογο μήνυμα & αναγκαστικά θα εκδηλώσει συμπτώματα ασθένειας, δηλαδή θα ασθενήσει πραγματικά.

Όλη η διαδικασία είναι συνδεδεμένη με τις βαθύτερες πεποιθήσεις & τις ιδέες που έχουμε για τον εαυτό μας, τα συναισθήματά μας, τη ζωή & τη φύση της ασθένειας & της υγείας.

Η ασθένεια αντανακλά τις πλευρές εκείνες του εαυτού που πρέπει να θεραπευτούν. 




Γιατί ασθενούν οι άνθρωποι;  Ποιές είναι οι αιτίες της ασθένειας;

Σε ένα εσωτερικό επίπεδο πιστεύουν ότι η ασθένεια είναι κατάλληλη, ή αναπόφευκτη απάντηση σε μια κατάσταση ή περίσταση. Πιθανόν με αυτόν τον τρόπο, φαίνεται να δίνετε λύση σε ένα πρόβλημα τους, επειδή τους δίνει κάτι που χρειάζονται ή επειδή είναι μια λύση απελπισίας σε κάποια αφόρητη & χωρίς εμφανή λύση, εσωτερική σύγκρουση.

  • Το άτομο ασθενεί γιατί εκτέθηκε σε κάποια μεταδοτική ασθένεια.                     ( Πιστεύει ότι αυτό είναι αναπόφευκτο ή πάρα πολύ πιθανό).
 Το άτομο ασθενεί από την ίδια ασθένεια που έπασχε ένας γονιός ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του.   
         
( Έχει υποσυνείδητα προγραμματίσει τον εαυτό του ότι θα ακολουθήσει την ίδια πορεία, το ίδιο πεπρωμένο).
  • Το άτομο ασθενεί ή παθαίνει κάποιο ατύχημα για να ξεφύγει από τη δουλειά.   ( Είτε γιατί υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, είτε γιατί δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώσει & να ξεκουραστεί εκτός αν είναι άρρωστος).
  •  Το άτομο ασθενεί για να προσελκύσει την αγάπη & την προσοχή.                             ( Μόνο με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να αποσπάσει την αγάπη των γονιών του όταν ήταν παιδί).
  • Το άτομο καταπιέζει τα συναισθήματά του σε όλη του τη ζωή & δεν μπορεί να δώσει λύση στη διαμάχη που γίνεται μέσα του, ανάμεσα στα καταπιεσμένα συναισθήματα του & την πεποίθησή του ότι δεν είναι σωστό να τα εκφράζει. Έχει πάντα το δίλλημα του θέλω & του πρέπει. Με αυτόν τον τρόπο σιγά- σιγά θανατώνει τον εαυτό του βρίσκοντας αυτό σαν λύση. (Νοητική αιτία των αυτό-άνοσων νοσημάτων, του καρκίνου, των προβλημάτων της καρδιάς & του ανοσοποιητικού συστήματος).
Η ασθένεια οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος, στις νοητικές πεποιθήσεις μας & των αντιλήψεών μας. Αν αποφασίσουμε να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα που έχουμε βαθιά μέσα μας & να έχουμε την διάθεση να αναγνωρίσουμε & να αλλάξουμε τα βαθύτερα πιστεύω μας, τότε θα μπορέσουμε να βρούμε μια πιο εποικοδομητική λύση στα προβλήματά μας & συγχρόνως να απαλλαγούμε από την ασθένεια.

Η πιο θετική, ισχυρή, υγιής & θεραπευτική συνειδητότητα μπορεί να δημιουργηθεί αν υιοθετήσουμε αυτή την άποψη.

Ο πραγματικός κόσμος, είναι ένας κόσμος φαινομένων.

Πραγματικότητα είναι αυτό που τα πράγματα αποκαλούνται.

Αντίληψη είναι αυτό που τα πράγματα φαίνονται.


Οι πεποιθήσεις & τα πιστεύω είναι αυτά που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα πράγματα σχετίζονται.




Συχνά τα μηνύματα ασθένειας, σημαίνουν ότι χρειάζεται να ησυχάσουμε λίγο το νου μας & να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό.

Η θεραπεία έρχεται πάντα από μέσα.


Όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας, να έχει τακτικά μια ήρεμη εσωτερική επαφή με τις σκέψεις & τα συναισθήματά μας, τότε δεν χρειάζεται πλέον να ασθενούμε, για να αντιληφθούμε πως ο εσωτερικός μας εαυτός προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή μας. Οι ασθένειες & τα ατυχήματα είναι μηνύματα, που δηλώνουν ότι οι πεποιθήσεις μας απαιτούν αλλαγή ή ότι κάποιο εσωτερικό πρόβλημα ψάχνει τη λύση του.

 Προτάσεις για Ολιστική Θεραπεία

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ

  • Διατροφή: Τρέφομαι με τροφές που ευνοούν το σώμα μου, ( συνδυασμός τροφών, ισορροπημένη διατροφή), φρούτα & λαχανικά, βότανα, βιταμίνες, φάρμακα του Bach & άλλα.
  •  Σωματικές ασκήσεις: Γιόγκα, τραμπολίνο, περπάτημα, χορός, ποδήλατο, κολύμπι, σπορ, γυμναστική, ται-τσι, πολεμικές τέχνες & άλλα.
  • Εναλλακτικές Θεραπείες: Βελονισμός, πίεση στα σημεία, μασάζ, ρεφλεξολογία, χρωματοθεραπεία, & άλλα.
  •  Τεχνικές χαλάρωσης: Συστηματική χαλάρωση, βαθιές αναπνοές, σάουνα, ιαματικά λουτρά, μουσική  & άλλα.

Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ


  • Δηλώσεις,
  • Νοητικές προβολές,
  • Δημιουργικός οραματισμός,
  • Θετικές προβολές,
  • Διαλογισμός,
  • Αγάπη προς τον εαυτό.
Μέθοδοι ψυχολογίας, Ψυχοθεραπείας: Μέθοδος Συστημικής Αναπαράστασης,  μέθοδος Gestalt, θεραπευτική ύπνωση, αναδρομές σε περασμένες ζωές, συναλλακτική ανάλυση, ψυχόδραμα, ονειροθεραπεία, Θεραπεία Yung, rebirth,  art therapy ( θεραπεία μέσα από τέχνη).
Σεμινάρια: Συμμετοχή σε σεμινάρια & βιωματικά δρώμενα, Συμμετοχή σε ομάδες αυτογνωσίας, Δυναμική ανάπτυξη, Mind Control ( Έλεγχος του Νου).

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ

  •   Προσευχή:   Ζητώ αυτό που επιθυμώ, συγχωρώ, μαθαίνω να δέχομαι, επιτρέπω την παρουσία του Θεού μέσα μου, αποδέχομαι & αφήνομαι στη ροή.
  •  Reiki, Αγγελικό Reiki:  Είναι   η επανασύνδεση   του   ανθρώπου με το Θεό.
  • Διαλογισμός.
  •  Υπερβατικός Διαλογισμός.
Επιμέλεια Παρουσίαση Καίτη Σαμαρτζή

Βιβλιογραφία:
Η Ανατομία του Πνεύματος.Carolain Myss
Θεράπευσε το Σώμα σου. Louise Hei
Μεταμορφώστε τη Ζωή σας. Louise Hei





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου